Ingeschreven? Hier alles op ’n rij!

Ophalen startnummers
Zondag 22 april ben je vanaf 08.00 uur welkom in Amerena voor het ophalen van je startnummer. In Amerena kun je uiteraard gebruik maken van de kleedruimtes en douches. De kluisjes zijn gratis beschikbaar.

Fiets en auto parkeren
Kom als het even kan op de fiets naar Amerena. Kom je met openbaar vervoer: neem vanaf station Amersfoort Centraal Syntus stadsbus lijn 6 (uitstappen halte Kramsvogelstraat) of neem de regionale lijn 102 (richting Apeldoorn) van Syntus (uitstappen halte Operaweg/Hogekwartier). Met de auto? Onder Amerena is een parkeergarage met maximaal 200 parkeerplaatsen.

Parcours en EHBO
Vanwege de werkzaamheden rondom Amerena is het eerste (100 meter) en het laatste deel (150 meter) van de looproute nog onverhard (kiezels/steengruis). De route loopt door het Waterwingebied, langs de Rustenburgerweg (voetpad en deel van de weg afgezet met pilonnen) via het fietspad Oude Lageweg naar het fietspad Accupad. De looproute is vrijwel autovrij, maar niet fietsvrij. Onze vrijwillige verkeersregelaars zorgen voor een goede begeleiding van het verkeer. Bij het 1 km punt staan bekertjes water klaar, bij de finish bananen en appels (met dank aan Jumbo Wiekslag). Onderweg op het parcours en in de Amerena zijn medewerkers van de EHBO aanwezig.

Procedure inschrijven, zwemmen en lopen
Nadat je je startnummer hebt opgehaald kan je je gaan omkleden. Er zijn kleedhokjes, kleedkamers en kluisjes (gratis) aanwezig. In je zwemkleding meld je je met je shirt/singlet (waarop je je startnummer hebt gespeld) en met je loopschoenen (sokken) bij de medewerkers in het 50-meter bad. Hier wordt je startnummer op je arm geschreven. Dit is nodig voor de volgorde van starten bij het zwemmen; je start dus op volgorde van startnummer. Je T-shirt (of singlet) met je opgespelde startnummer en je loopschoenen leg je op aangegeven van de vrijwilligers naast het 50-meter bad.

De start van de 200m/2 km voor jeugd om 09.30 uur.
Elke halve minuut start een deelemer. Op aangeven van de vrijwilliger bij de eerste baan mag je in het water springen (niet duiken) en begin je samen aan de 4 banen zwemmen van in totaal 200 meter. Hou steeds zoveel mogelijk rechts in een baan. Aan het einde van een baan ga je onder de zwemlijn door en zwem je weer terug via de naastgelegen baan, enz. Na het zwemmen van je laatste en vierde baan verlaat je via de zwemtrap het zwembad en kan je je schoenen en shirt met startnummer aantrekken. Je verlaat het zwembad voor het looponderdeel via een nooduitgang naast het 50-meter bad.

De start van de 200m/2 km voor Duo’s is om 10.00 uur.
Elke halve minuut start een duo. Op aangeven van de vrijwilliger bij de eerste baan mag je in het water springen (niet duiken) en begin je samen aan de 4 banen zwemmen. Hou steeds zoveel mogelijk rechts in een baan. Aan het einde van een baan ga je onder de zwemlijn door en zwem je weer terug via de naastgelegen baan, enz. Na het zwemmen van de laatste en vierde baan verlaten jullie via de zwemtrap het zwembad en kun je je schoenen en shirt met startnummer aantrekken. Als duo verlaat je het zwembad voor het looponderdeel via de nooduitgang naast het 50-meter bad.

De start van de 500m/5 km voor volwassenen solo is om 10.30 uur.
Elke halve minuut start een deelnemer. Op aangeven van de vrijwilligers bij de eerste baan mag je in het water springen (niet duiken) en beginnen aan je 10 banen zwemmen. Hou steeds zoveel mogelijk rechts. Na elke baan ga je onder de zwemlijn door en zwem je weer terug via de naastgelegen baan, enz. Na het zwemmen van je laatste en 10e baan verlaat je via de zwemtrap het zwembad en kan je je schoenen en shirt met startnummer aantrekken. Je verlaat het zwembad voor het looponderdeel via een nooduitgang naast het 50-meter bad.

Startvolgorde

De volgorde van de starts vind je op de website www.amerenazwemloop.nl/startvolgorde (update maandag 16 april). Zaterdag 21 april plaatsen we op deze pagina een laatste update.

Wij wensen je zondag veel sportplezier met de Amerena Zwemloop 2018!
Namens alle medewerkers van de Amerena Zwemloop, ZPC Amersfoort, Buursportcoaches Amersfoort en Amerena, veel succes en plezier!

PS
Heb je nog vragen? Mail ons via: info@amerenazwemloop.nl